Πάσχα στην Κροατία, Deluxe Πακέτο

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Εξερευνήστε τα γραφικά σοκάκια της Ιστορικής Άνω Πόλης, με τα ιστορικά της τοπόσημα και το ειδυλλιακό τελεφερίκ
  • Κάντε μια βόλτα γύρω από τη λίμνη Jarun ή διασκεδάστε με κάποιο θαλάσσιο σπορ στην πανέμορφη λίμνη
  • Επισκεφτείτε τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό του Ζάγκρεμπ, ένα από τα κυρίαρχα αξιοθέατα της πόλης
  • Περπατήστε στην κεντρική πλατεία του Ζάγκρεμπ, την κοσμοπολίτικη Ban Josip Jelačić, που είναι ο κόμβος της πόλης
  • Χαλαρώστε μέσα στο Βοτανικό Κήπο του Ζάγκρεμπ
  • Δοκιμάστε την Κροατική κουζίνα σε μοναδικά εστιατόρια της πόλης
  • Θαυμάστε το κοιμητήριο Mirogoj, ένα ανοιχτό μουσείο γλυπτών
  • Απολαύστε μια βόλτα στο πάρκο Maksirmir στο μεγαλύτερο πράσινο πάρκο της πόλης
  • Επισκεφτείτε το μουσείο του Νίκολα Τέσλα με εκθέματα που συνδέονται με τον διάσημο εφευρέτη
  • Αναζωογονηθείτε σε κάποια από τις πολλές ιαματικές πηγές κοντά στο Ζάγκρεμπ
  • Κάντε μια εκδρομή στην Ίστρια, την μεγαλύτερη χερσόνησο στην Αδριατική θάλασσα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ

Το Ζάγκρεμπ κατά την περίοδο του Ορθόδοξου Πάσχα μετατρέπεται σε έναν τόπο ζωντάνιας και παράδοσης. Οι εκκλησίες της πόλης, όπως ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός, συμπληρώνουν την ιστορική και πολιτιστική πλευρά της πρωτεύουσας με θρησκευτικές τελετές και λειτουργίες. Παράλληλα, τα ανθισμένα λουλούδια και το ανοιξιάτικο κλίμα φέρνουν στην πόλη μια ανεπανάληπτη φρεσκάδα. Αν αναζητάτε να συνδυάσετε τις Πασχαλινές σας διακοπές με την εξερεύνηση αυτής της υπέροχης πόλης, το Ζάγκρεμπ προσφέρει αμέτρητες επιλογές.

Μπορείτε να εξερευνήσετε το Μουσείο Broken Relationships, που προσφέρει μια ιδιαίτερη ματιά στις ανθρώπινες σχέσεις, ή να περιπλανηθείτε στο Πάρκο Maksimir που διαθέτει σκιερά μονοπάτια, λίμνες και ποικιλία άγριας ζωής, καθώς και παιδικές χαρές και ζωολογικό κήπο. Απολαύσετε τον καφέ σας σε ένα από τα πολλά καφέ στην Κεντρική πλατεία της πόλης, την κοσμοπολίτικη Ban Josip Jelačić καθώς και μια βόλτα στα διάφορα καταστήματα. Το Ορθόδοξο Πάσχα στο Ζάγκρεμπ είναι μια ευκαιρία να βιώσετε μια πόλη που αγκαλιάζει την παράδοση και την καινοτομία, προσφέροντάς σας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία.

Περισσότερα

TIMH PRICING

Από € 1,300 ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο σε 4* ξενοδοχείο

  • Το πακέτο είναι ενδεικτικό για 5 διανυκτερεύσεις εντος της περιόδου του Ορθόδοξου Πάσχα.

Τι περιλαμβανεται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ζάγκρεμπ-Αθήνα σε Economy class που περιλαμβάνει 1 χειραποσκευή 8 κιλά και 1 παραδοτέα αποσκευή 23 κιλά κατ’επιβάτη
  • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Ζάγκρεμπ με πρωινό
  • Ιδιωτική μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο
Περισσότερα

Το παρακάτω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό για την περίοδο του Ορθόδοξου Πάσχα.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Ημέρα 1η

    1st Day

    ΑΘΗΝΑ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ

    Άφιξη στο πανέμορφο Ζάγκρεμπ. Μετά την παραλαβή των αποσκευών θα μεταφερθείτε με ιδιωτικό όχημα στο ξενοδοχείο σας στο κέντρο της πόλης για να κάνετε το check-in. Αφού τακτοποιηθείτε στο δωμάτιο σας, θα έχετε χρόνο να ξεκουραστείτε και να αξιοποιήσετε το πρώτο σας απόγευμα όπως εσείς επιθυμείτε.

  • Ημέρα 2η

    2nd Day

    ΑΝΩ ΠΟΛΗ – DOLAC MARKET – ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ – ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

    Σήμερα μετά το πρωινό σας στο ξενοδοχείο, ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε αυτή την όμορφη πόλη. Μπορείτε να περιηγηθείτε στα λιθόστρωτα σοκάκια της Άνω Πόλης όπου θα συναντήσετε μοναδικά κτίρια με ωραία αρχιτεκτονική, καταστήματα και υπέροχα μικρά καφέ. Μπορείτε να θαυμάσετε τον Καθεδρικό Ναό του Ζάγκρεμπ, έναν από τους πιο εντυπωσιακούς ναούς στην περιοχή και ένα σημαντικό ιστορικό και πολιτιστικό μνημείο της πόλης.

    Επισκεφθείτε την υπαίθρια αγορά Dolac Market, η οποία θεωρείται ένα από τα πιο αυθεντικά και παραδοσιακά μέρη της πόλης. Η αγορά Dolac διακρίνεται για την ποικιλία και την ποιότητα των προϊόντων που προσφέρει, όπως φρέσκα φρούτα, λαχανικά, τυριά, αλλά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

    Στη συνέχεια κατευθυνθείτε στην πλατεία Ban Jelačić που αποτελεί το σημείο συνάντησης και τον πυρήνα της δραστηριότητας του Ζάγκρεμπ, όπου οι άνθρωποι συναντιούνται για να κάνουν βόλτες, να κάνουν αγορές, ή απλά να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την ατμόσφαιρα της πόλης. Απολαύστε μια μικρή βόλτα με το τελεφερίκ για να δείτε τη θέα της πόλης σ’ έναν από τους πιο αρχαίους και ιστορικούς λόφους, τον λόφο Grič. Εκεί θα δείτε τον πύργο Lotrščak, ένα κτίριο ορόσημο, το οποίο είναι γνωστό για το καμπαναριό του, από το οποίο καθημερινά στις 12 το μεσημέρι ένας φρουρός εκτελεί την παράδοση του “Gric Cannon Fire” με την πυροβολική έκρηξη ενός κανονιού. Παλιότερα ο πυροβολισμός σήμαινε το τέλος της εργάσιμης ημέρας και ως  ειδοποίηση προς τους πολίτες για το κλείσιμο των πυλών της πόλης.

    Εξερευνήστε την ιστορική είσοδο της Παλιάς Πόλης, την Πέτρινη Πύλη του 13ου αιώνα. Κατευθυνθείτε προς την πλατεία του Αγίου Μάρκου και ανακαλύψτε την εμβληματική εκκλησία με την εντυπωσιακή της αρχιτεκτονική και τα όμορφα Γοτθικά στοιχεία. Τέλος, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, με τη ροζ οροφή που την καθιστά ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της περιοχής.

  • Ημέρα 3η

    3rd Day

    ΠΑΡΚΟ MAKSIRMIR – ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΖΑΓΚΡΕΜΠ

    Αφού ολοκληρώσετε το πρωινό σας, μια καλή ιδέα είναι να επισκεφτείτε το Maksirmir Park. Το πάρκο αυτό διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία δέντρων, λουλουδιών, λίμνες και μονοπάτια για περπάτημα αλλά και για αναψυχή. Η ατμόσφαιρα του πάρκου αποπνέει χαλάρωση και ηρεμία.

    Επίσης, στον πάρκο υπάρχουν πολλά αξιοθέατα όπως ο ζωολογικός κήπος, αλλά και η ανακαινισμένη περιοχή της λίμνης, όπου μπορείτε να απολαύσετε βόλτες με κανό. Έπειτα επιστρέψτε στο ξενοδοχείο σας για λίγη ξεκούραση. Αργότερα μπορείτε να κάνετε μια χαλαρή βόλτα στο κέντρο της πόλης. Δοκιμάστε το εστιατόριο Stari Fijaker με παραδοσιακά Κροατικά πιάτα και χώρο διακοσμημένο με παραδοσιακά στοιχεία και αντικείμενα, προσφέροντας μια γνήσια εμπειρία της Κροατικής φιλοξενίας.

  • Ημέρα 4η

    4th Day

    ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ – TUNNEL GRIC

    Αν είστε λάτρεις των μουσείων, αξίζει μια επίσκεψη στο Μουσείο Nikola Tesla που φιλοξενεί μια εκτενή συλλογή από αντικείμενα, εκθέματα και πληροφορίες που αφορούν τη ζωή και το έργο του διάσημου εφευρέτη. Μπορείτε να εξερευνήσετε τα επιτεύγματά του στους τομείς του ηλεκτρομαγνητισμού, της ασύρματης επικοινωνίας και της ενέργειας, καθώς και να μάθετε περισσότερα για τη ζωή και τις εφευρέσεις του.

    Συνεχίστε τη βόλτα σας προς τον λόφο Gric και θαυμάστε το εμβληματικό κτίριο του Εθνικού Θεάτρου. Εξερευνήστε την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης περπατώντας μέσα στην υπόγεια σήραγγα στο Grič Tunnel. Έπειτα μπορείτε να κάνετε περίπατο και να απολαύσετε τον ήλιο και τη φύση στο Strossmayer Promenade. Κατά μήκος της διαδρομής, υπάρχουν επίσης πολλά γλυπτά και έργα τέχνης που προσθέτουν στη γοητεία του μέρους. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα πολλά εστιατόρια για να απολαύσετε το δείπνο σας ή εναλλακτικά να πάτε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου σας.

  • Ημέρα 5η

    5th Day

    ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ – MUSEUM OF BROKEN RELATIONSHIPS – ΟΔΟΣ TKALCICA

    Σήμερα μπορείτε να αξιοποιήστε την ημέρα σας περπατώντας στην παλιά πόλη και να απολαύσετε βόλτες στα υπέροχα γραφικά δρομάκια. Επισκεφθείτε το Μουσείο της Πόλης του Ζάγκρεμπ, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της πρωτεύουσας. Αποτελεί μια πηγή πλούσιας πληροφορίας για την ιστορία και τον πολιτισμό του Ζάγκρεμπ.

    Αξίζει επίσης μια επίσκεψη στο Museum of Broken Relationships, ένας προορισμός που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία και μια σκέψη πάνω στη φύση των σχέσεων και των ανθρώπινων συναισθημάτων. Σειρά έχει η οδός Tkalčićeva, ένας υπέροχος τόπος όπου θα απολαύσετε την πόλη, θα δοκιμάσετε τοπικά φαγητά και ποτά, και θα νιώσετε τον παλμό της ζωής. Έχει έντονη παρουσία τοιχογραφιών και γκράφιτι που διακοσμούν τα κτίρια.

  • Ημέρα 6η

    6th Day

    ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΑΘΗΝΑ

    Σήμερα είναι η μέρα αναχώρησης σας. Απολαύστε έναν τελευταίο καφέ σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεία και τραβήξτε τις τελευταίες σας φωτογραφίες από το άγαλμα Ban Josip Jelačić στην ομώνυμη πλατεία ή σε κάποια γραφική γειτονιά της Άνω Πόλης. Αγοράστε κάποια αναμνηστικά για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, και αποχαιρετήστε την πόλη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    Στη συνέχεια κάντε check- out από το ξενοδοχείο σας. Η ιδιωτική σας μεταφορά θα σας πάει στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής σας στην Αθήνα. Φτάνετε στην Αθήνα μαζί με πολλές όμορφες αναμνήσεις από το υπέροχο ταξίδι σας στην Κροατία το φετινό Πάσχα.

Περισσότερα
ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ