Πάσχα στην Κούβα, Deluxe Πακέτο

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Επισκεφθείτε την Κούβα, τη χώρα με την πιο περίπλοκη αλλά συναρπαστική ιστορία
  • Ημερήσια εκδρομή στην κοιλάδα Viñales, όπου καλλιεργείται ο καλύτερος καπνός όχι μόνο της Κούβας, αλλά του κόσμου!
  • Απολαύστε μια περιήγηση με καταμαράν στο Cayo Blanco και κολυμπήστε δίπλα σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο
  • Περάστε λίγο χρόνο σε μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στον κόσμο, το Varadero
  • Κολυμπήστε με δελφίνια
  • Χορέψτε σε μια σπηλιά-ντίσκο
  • Έχετε την ευκαιρία να δείτε το «Παρίσι της Κούβας», το Σιενφουέγκος
  • Πιείτε τα καλύτερα  Mojito και Daiquiris της ζωής σας στην Αβάνα
  • Κάντε μαθήματα σάλσα με έναν Κουβανό δάσκαλο
  • Εξερευνήστε την πόλη της Αβάνας παρακολουθώντας μια περιήγηση με αυτοκίνητα αντίκες

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ

Με το άνοιγμα των συνόρων της στον υπόλοιπο, μετά την επανάσταση του 1959, η Κούβα έγινε ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς του κόσμου. Με vintage αυτοκίνητα στους δρόμους, καταρρέουσες ισπανικές προσόψεις και ζωντανή μουσική δρόμου σε κάθε γωνιά, αυτή η χώρα σας κάνει να νιώθετε σαν να είστε ταξιδιώτες στο χρόνο, που μόλις μεταφερθήκατε πίσω στη δεκαετία του ’50.

Επειδή η Κούβα είναι μια χώρα με ζεστό τροπικό κλίμα, δεν υπάρχει απαραίτητα σωστή ή λάθος περίοδος για να την επισκεφτείτε. Ωστόσο, η χώρα βιώνει δύο ξεχωριστές εποχές μέσα στο χρόνο, την ξηρή και την υγρή. Τον Μάϊο ο καιρός είναι ζεστός και ηλιόλουστος, όπου μπορείτε να περιμένετε ευχάριστες μέρες χωρίς πολύ βροχή, κάνοντας την ευχάριστη στιγμή για επίσκεψη. Αν και είναι η αρχή της εποχής των μουσώνων, οι βροχοπτώσεις περιορίζονται κυρίως σε απογευματινές μπόρες και το συνολικό κλίμα είναι ακόμα σχετικά ξηρό σε σύγκριση με τα μέσα της υγρής περιόδου. Είναι καλή ιδέα να πακετάρετε ένα αδιάβροχο ή μια ομπρέλα για την περιστασιακή βροχή, αλλά ίσως να μην χρειαστεί να τα χρησιμοποιείτε συχνά.

Το επίσημο νόμισμα στην Κούβα είναι το CUP (πέσο Κούβας) και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ανταλλάξετε το νόμισμά σας εκεί κατά την άφιξη. Ειδικά το ευρώ είναι το καλύτερο νόμισμα για να φέρετε στην Κούβα, καθώς έχει την χαμηλότερη τραπεζική προμήθεια κατά την ανταλλαγή (2%). Αποφύγετε να πληρώσετε με κάρτα (εκτός αν ζητηθεί) καθώς η προμήθεια είναι αρκετά υψηλή και η Κούβα γενικά εξακολουθεί να είναι χώρα όπου προτιμούν τα μετρητά για τις συναλλαγές τους.

Περισσότερα

TIMH PRICING

Από € 3,350 ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο σε 5* ξενοδοχείο

  • Το πακέτο είναι ενδεικτικό για 9 διανυκτερεύσεις εντος της περιόδου του Ορθόδοξου Πάσχα.

Τι περιλαμβανεται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Αβάνα-Αθήνα σε Economy class που περιλαμβάνει 1 χειραποσκευή 8 κιλά και μία παραδοτέα αποσκευή 23 κιλά κατ’επιβάτη
  • Μεταφορά από/προς αεροδρόμιο με ιδιωτικό όχημα
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στην Αβάνα με πρωινό, 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στο Varadero all inclusive και 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στο Τρινιντάντ με πρωινό
Περισσότερα

Το παρακάτω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό για την περίοδο του Ορθόδοξου Πάσχα.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Ημέρα 1η

    1st Day

    ΑΘΗΝΑ – ΑΒΑΝΑ

    Η πτήση σας φτάνει στην Αβάνα το μεσημέρι. Ο οδηγός σας που θα σας περιμένει στο αεροδρόμιο, σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο σας και θα ήταν ωραίο να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ξεκουραστείτε μετά το μακρύ ταξίδι.

    Λίγο αργότερα σας προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα στους δρόμους της παλιάς Αβάνας, που είναι μια πόλη που τιμήθηκε από την UNESCO. Θα εκπλαγείτε από τη γοητευτική συνοικία με τις παλιές σε παστέλ αποχρώσεις οικίες. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε ένα ποδήλατο-ταξί, διαφορετικά απλά φορέστε μερικά άνετα παπούτσια και πάρτε μαζί τη φωτογραφική μηχανή σας, για να τραβήξετε αξέχαστες φωτογραφίες. Πιάστε κουβέντα με τους ντόπιους και μη διστάσετε να ζητήσετε οδηγίες ή ακόμα και να χορέψετε λίγη σάλσα στο δρόμο μαζί τους. Η μουσική είναι παντού στην Αβάνα.

    Ολοκληρώστε την πρώτη σας μέρα στην Κούβα με ένα πεντανόστιμο τοπικό δείπνο. Σε ένα από τα κρατικά εστιατόρια στην Αβάνα, μπορείτε να βρείτε μερικά μικρά γαστρονομικά διαμάντια της τοπικής παράδοσης. Το O’ Reilly 304 στην Παλιά Αβάνα είναι δημοφιλές στους ντόπιους, ενώ το Nao Bar είναι το ιδανικό μέρος για μια παραδοσιακή χαβανέζικη εμπειρία.

  • Ημέρα 2η

    2nd Day

    ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΒΑΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΝΤΙΚΕΣ

    Απολαύστε το πρωινό σας στο ξενοδοχείο και ετοιμαστείτε να πάρετε μια πλήρη γεύση από την Αβάνα σήμερα. Ξεκινάτε τη μέρα σας με μια περιήγηση με αυτοκίνητα αντίκες, ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθείτε στην πόλη και να δείτε πολλά από τα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτείτε μέσα σε μια μόλις ημέρα.

    Φροντίστε να επισκεφτείτε την «Πλατεία της Επανάστασης», μια πλατεία διάσημη για όλες τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν εκεί για την υποστήριξη της Κουβανικής Επανάστασης. Βεβαιωθείτε επίσης ότι η περιήγησή σας θα σας οδηγήσει στο κτίριο του Καπιτωλίου, το Μουσείο της Επανάστασης (ακόμα κι αν δεν είστε λάτρης της ιστορίας), τον εμβληματικό φάρο στο ”Castillo de los Tres Santos Reyes Magnos del Morro” και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, κάντε μια επίσκεψη στο κεντρικό νεκροταφείο της Αβάνας (Necrópolis Cristóbal Colón), ένα από τα μεγαλύτερα στην Αμερική, το οποίο φημίζεται για την εντυπωσιακή θρησκευτική εικονογραφία και τα περίτεχνα μαρμάρινα αγάλματά του.

    Ολοκληρώστε τη μέρα σας με μια επίσκεψη στο «Μουσείο Ρούμι» στην παλιά Αβάνα και κάντε μια ξενάγηση που παρουσιάζει τη σύνθετη διαδικασία παρασκευής ρούμι σε παλιές μηχανές. Μπορείτε να απολαύσετε λίγο ρούμι δοκιμάζοντας εκεί ή ακόμη καλύτερα να αγοράσετε κάποιο για το σπίτι.

  • Ημέρα 3η

    3rd Day

    ΑΒΑΝΑ – ΒΙΝΙΑΛΕΣ

    Σήμερα είναι η τέλεια στιγμή για μια μονοήμερη εκδρομή στο Vinales. Το Vinales χαρακτηρίζεται από μοναδικά ασβεστολιθικά «καρστ» που φαίνονται να ξεπροβάλλουν από το κατά τα άλλα επίπεδο τοπίο και φιλοξενεί ένα από τα πιο εκπληκτικά φυσικά τοπία που μπορείτε να φανταστείτε.

    Ο οδηγός σας θα σας παραλάβει από το ξενοδοχείο σας. Στο δρόμο σας προς το Vinales θα σταματήσετε σε ένα παραδοσιακό ράντσο για να θαυμάσετε τα τυπικά εξοχικά σπίτια της περιοχής. Καθώς ταξιδεύετε στην περιοχή ανάμεσα σε φυτείες καπνού, θα ανακαλύψετε ότι είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός καπνού στο νησί.

    Κατά την άφιξή σας στο Viñales θα επισκεφθείτε το εργοστάσιο καπνού, για να δείτε τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής πούρων, τυλίγοντας τα φύλλα για να σχηματιστούν τα περίφημα κουβανέζικα πούρα. Εάν θέλετε, μπορείτε να καπνίσετε ένα από αυτά και φυσικά να αγοράσετε μερικά για το σπίτι. Στη συνέχεια, θα απολαύσετε ένα παραδοσιακό γεύμα με μουσική κάντρι και με θέα στην κοιλάδα. Η επόμενη στάση σας θα είναι το Cueva del Indio, ένα αρχαίο σπήλαιο.

    Μετά από μια περιήγηση στην αποικιακή πόλη Viñales, θα ξεκινήσετε πίσω στην Αβάνα και καλό είναι να ξεκουραστείτε καθώς η επόμενη μέρα θα σας μεταφέρει στον επόμενο προορισμό σας.

  • Ημέρα 4η

    4th Day

    ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ VARADERO

    Σήμερα, αφού απολαύσατε το πρωινό στο ξενοδοχείο σας, φεύγετε νωρίς από την Αβάνα με προορισμό το Varadero. Αν υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο φημίζεται το Varadero, αυτός είναι σίγουρα η παραλία του. Μια από τις πιο διάσημες παραλίες στον κόσμο. Με μήκος 13 μίλια και λευκή άμμο σίγουρα σας κάνει να θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο εδώ χωρίς να κάνετε τίποτα άλλο παρά αποκλειστικά να χαλαρώσετε.

    Έτσι, αφού τακτοποιηθείτε στο ξενοδοχείο σας, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να περάσετε την πρώτη σας μέρα στο Varadero ξαπλώνοντας στην άμμο, απολαμβάνοντας τα γαλαζοπράσινα νερά και πίνοντας μερικά Mojitos.

  • Ημέρα 5η

    5th Day

    ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ VARADERO

    Σήμερα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες, κάτι που πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε αν βρεθείτε στο Varadero. Το snorkeling και οι καταδύσεις είναι πρώτα στη λίστα και μπορείτε να τα συνδυάσετε με μια επίσκεψη στις σπηλιές που βρίσκονται κοντά.

    Μια άλλη μοναδική εμπειρία που μπορείτε να ζήσετε στο Varadero είναι σίγουρα το κολύμπι με δελφίνια, κάτι που δεν μπορείτε να απολαύσετε παντού. Αν και πιθανότατα δεν θα δείτε δελφίνια να κολυμπούν από τις παραλίες του Βαραδέρο, οι ντόπιοι ξέρουν πού να τα βρουν και υπάρχουν διάφορες εκδρομές και δραστηριότητες γύρω από αυτό, οπότε μην χάσετε αυτήν την ευκαιρία.

    Απολαύστε ένα νόστιμο δείπνο με θαλασσινά, που είναι το πιο διάσημο είδος τοπικού φαγητού στην πόλη Varadero. Τα περισσότερα εστιατόρια βρίσκονται στον κεντρικό δρόμο που εκτείνεται παράλληλα με την παραλία, είναι αρκετά εύκολα προσβάσιμα σε αυτήν την εύκολα βατή περιοχή και αν είστε λάτρης του αστακού ή του ψαριού, εδώ είναι η ευκαιρία σας να το απολαύσετε σε καλή τιμή. Το «La Casa Rosada» και το «La Ramba» είναι σίγουρα μέσα στις επιλογές μας.

  • Ημέρα 6η

    6th Day

    ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ ΣΤΟ CAYO BLANCO

    Κάντε μια πρωινή βόλτα στην παραλία και από τη Marina Gaviota επιβιβαστείτε σε ένα καταμαράν για ένα «seafari» προς το απομακρυσμένο νησί Cayo Blanco.

    Ανάλογα με τον τύπο της περιήγησης που θα επιλέξετε, μπορείτε να το συνδυάσετε με snorkeling και καταδύσεις ή κολύμπι με δελφίνια, αν δεν το κάνατε την προηγούμενη μέρα ή αν θέλετε να το ξανακάνετε, μακριά από την παραλία Varadero. Θα θαυμάσετε τους κοραλλιογενείς υφάλους, με την απίστευτη θαλάσσια ζωή, με εκατοντάδες είδη ψαριών και κοραλλιών!

    Στη συνέχεια, το καταμαράν θα αγκυροβολήσει στην όμορφη και παρθένα παραλία του Cayo Blanco. Σε αυτή την παραλία, οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ σίγουρα δεν θα απογοητευτούν. Νοικιάστε ένα τζετ σκι και δείτε το νησί από μια διαφορετική οπτική γωνία.

    Επιστρέφετε στο Varadero αργά το απόγευμα μετά από μια μέρα γεμάτη δραστηριότητες στην παραλία και πλημμυρισμένοι από ενθουσιασμό. Ξεκουραστείτε απόψε, καθώς αύριο φεύγετε από το Varadero και κατευθύνεστε στο Trinidad.

  • Ημέρα 7η

    7th Day

    ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ SANTA CLARA – ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ TRINIDAD

    Νωρίς το πρωί ξεκινάτε το ταξίδι σας στο Trinidad αλλά πρώτα θα κάνετε μια στάση στη Santa Clara, την πιο «επαναστατική» πόλη, αφού συνδέεται όσο καμία άλλη με τον Τσε Γκεβάρα.

    Πάρτε την ευκαιρία να περπατήσετε στην πόλη και να δείτε μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα εκεί. Στη συνέχεια συνεχίζετε το ταξίδι σας στο Trinidad, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Σήμερα είναι μια ωραία ευκαιρία να συμμετάσχετε σε μια δωρεάν περιήγηση, η οποία διαρκεί 2-3 ώρες και σας μεταφέρει σε μερικά από τα καλύτερα σημεία της πόλης. Μην ξεχάσετε να δώσετε φιλοδώρημα στον οδηγό στο τέλος, καθώς όλη η ξενάγηση είναι χωρίς κόστος για τους τουρίστες.

    Εκτός από τη φυσική ομορφιά και τους ιστορικούς δρόμους, το Trinidad είναι γνωστό για την έντονη νυχτερινή ζωή. Γύρω στις 10 μ.μ., στα σκαλιά δίπλα στην εκκλησία, σε εορταστική ατμόσφαιρα, επισκέπτες και ντόπιοι ενώνονται χορεύοντας σάλσα. Ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε τα βήματα, μην ανησυχείτε, αφεθείτε σε χαλαρή διάθεση, νιώστε τον ρυθμό και σίγουρα ένας ντόπιος θα είναι πρόθυμος να σας δείξει πώς να κινηθείτε σαν επαγγελματίας χορευτής.

    Η νυχτερινή ζωή σε αυτήν την πόλη είναι πιο underground, επομένως η Disco Ayala, γνωστή και ως «La Cueva» είναι ένα μέρος το οποίο πρέπει να βάλετε στο πρόγραμμα σας απόψε. Είναι μια σπηλιά-ντίσκο, όπου ντόπιοι και τουρίστες χορεύουν και πίνουν μαζί. Σίγουρα δεν θέλετε να χάσετε αυτήν την εμπειρία.

  • Ημέρα 8η

    8th Day

    ΚΟΙΛΑΔΑ DE LOS INGENIOS – ΜΑΘΗΜΑ ΣΑΛΣΑ

    Μεγάλη Παρασκευή

    Ξεκινάτε τη μέρα σας με μια επίσκεψη στο «Valle de los Ingenios» μέρος της περιοχής που έχει χαρακτηριστεί ως Παγκόσμια Κληρονομιά της Unesco για την πόλη και αποτελείται από 3 κοιλάδες.

    Για μία από αυτές, το «Valle de Santa Rosa», έχετε επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχετε πάλι σε μια δωρεάν περιήγηση με τα πόδια. Η ξενάγηση θα σας οδηγήσει σε φυτείες ζάχαρης και μύλους και φυσικά σε τοπικές φάρμες, οπότε μην τη χάσετε. Σήμερα το απόγευμα είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφτείτε το «Playa Ancon» για να περάσετε μερικές στιγμές στην παραλία πριν επιστρέψετε στην Αβάνα την επόμενη μέρα.

    Εναλλακτικά, αν έχετε ήδη χορτάσει από την παραλία (που δεν το πιστεύουμε) μπορείτε να επισκεφτείτε ένα στούντιο χορού και να αφήσετε έναν ντόπιο δάσκαλο σάλσα να σας δείξει τις βασικές κινήσεις και να διασκεδάσετε με τον πιο τοπικό τρόπο, που είναι ο χορός.

  • Ημέρα 9η

    9th Day

    MOJITOS & DAIQUIRIS ΣΤΗΝ ΑΒΑΝΑ

    Μεγάλο Σάββατο

    Σήμερα ήρθε η ώρα να επιστρέψετε στην Αβάνα, από όπου ξεκίνησε το ταξίδι σας. Μιας και βρίσκεστε στην Κούβα έχετε μια καλή δικαιολογία να αρχίσετε να πίνετε πριν το απόγευμα. Άλλωστε, εδώ είναι η γενέτειρα του Mojito και του Daiquiri.

    Τα παλιά στέκια του Έρνεστ Χέμινγουεϊ είναι διάσημα γύρω από την Αβάνα. Αν θέλετε να ακολουθήσετε τα βήματά του για ένα απόγευμα, πηγαίνετε στο «La Bodeguita del Medio» και το «EL Floridita». Το La Bodeguita είναι το μέρος που πρέπει να πάτε για mojito, ενώ το El Floridita είναι διάσημο για τα daiquiris. Απλώς έχετε κατά νου ότι και τα δύο μέρη έχουν συνήθως πολύ κόσμο, επομένως συμβουλεύουμε να φτάσετε εκεί πριν ανοίξουν.

  • Ημέρα 10η

    10th Day

    ΨΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΒΑΝΑ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

    Κυριακή του Πάσχα

    Τελευταία μέρα του ταξιδιού σας και μπορείτε να περάσετε μερικές ακόμη ώρες στην Αβάνα πριν κατευθυνθείτε προς το αεροδρόμιο για να πάρετε την πτήση της επιστροφής. Είναι η τέλεια στιγμή για να κάνετε κάποια τελευταία ψώνια, ίσως κάποια αναμνηστικά για φίλους και οικογένεια πίσω στο σπίτι και φυσικά μην αμελήσετε να αγοράσετε μερικά πούρα για εσάς ή τους φίλους σας, αφού αν δεν τα αγοράσετε από την Κούβα, τότε δεν ξέρουμε από που θα μπορούσατε καλύτερα. Ο οδηγός σας θα σας μεταφέρει στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής σας.

Περισσότερα
ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ